Portal Web del Ayuntamiento de Lillo

Ayuntamiento de Lillo

Tlf: 925 562 321

El cos policial de la Guàrdia Civil ha arribat als 175 anys des de la seva fundació l’any 1844. Des de la comandància de Tarragona s’han volgut sumar als actes de celebració d’aquest aniversari organitzant actes a la capital de la demarcació.

Per aquesta tarda hi ha prevista una conferència a càrrec de l’escriptor Juan Gómez Díaz, autor del llibre ‘El general Contreras y el Sitio de Tarragona’ i cronista de la localitat toledana de Lillo; a la sala d’actes del Col·legi d’Advocacia i Farmacèutics de Tarragona.

En la conferència, Gómez tractarà la fundació de la Guàrdia Civil i repassarà la importància d’aquest cos policial a la província de Tarragona, des de la seva implantació a Catalunya i la creació de la comandància de Tarragona que segons destaca: “Ha tingut una gran importància pel territori”.

Aquest repàs cronològic serà el tema central de la ponència i, segons ha pogut confirmar el mateix conferenciant, es podran observar fotografies de diferents èpoques relacionades amb el cos policial i diferents indrets com Tarragona, Reus, Tortosa i altres localitats on la Guàrdia Civil té presencia.

Segons Juan Gómez Díaz: “La Guàrdia Civil és un cos policial inscrit com a força d’ordre al ministeri d’Interior d’Espanya i ha tingut gran rellevància, vetllant per la seguretat en el territori nacional i a la província de Tarragona”.

 

Fuente: http://larepublicacheca.cat